Als verklaring wordt verwezen naar de relatief lage opbrengst van 0,65 procent bruto voor een belegging met een looptijd van tien jaar. De rente van 0,65 procent is nochtans geen laagterecord voor een staatsbon op tien jaar. In december vorig jaar leverde die amper 0,50 procent bruto op.

Het Agentschap voor de Schuld verwacht dat als de rente de volgende maanden weer zou gaan stijgen, er opnieuw meer interesse zal zijn voor dit product. De staatsbon is het enige financieringsinstrument waarmee de staatskas zich richt tot particulieren.

Als verklaring wordt verwezen naar de relatief lage opbrengst van 0,65 procent bruto voor een belegging met een looptijd van tien jaar. De rente van 0,65 procent is nochtans geen laagterecord voor een staatsbon op tien jaar. In december vorig jaar leverde die amper 0,50 procent bruto op.Het Agentschap voor de Schuld verwacht dat als de rente de volgende maanden weer zou gaan stijgen, er opnieuw meer interesse zal zijn voor dit product. De staatsbon is het enige financieringsinstrument waarmee de staatskas zich richt tot particulieren.