In beide gevallen zit meer dan een kwart van de beroepsbevolking zonder werk. In het geval van Spanje werd de crisis veroorzaakt door een boom in de vastgoedsector. Veel Spanjaarden gaven hun jobs in de landbouwsector op om meer te kunnen verdienen in de bouwsector.

Toen de vastgoedzeepbel ontplofte, ging het dan ook meteen steil bergafwaarts met de tewerkstelling in deze sector. Sinds 2008 is de werkloosheidsgraad onafgebroken gedaald. April gaf weliswaar een daling te zien, maar die had vooral te maken met het begin van het toeristisch seizoen. Vanaf september kan de werkloosheidsgraad opnieuw oplopen.

In beide gevallen zit meer dan een kwart van de beroepsbevolking zonder werk. In het geval van Spanje werd de crisis veroorzaakt door een boom in de vastgoedsector. Veel Spanjaarden gaven hun jobs in de landbouwsector op om meer te kunnen verdienen in de bouwsector. Toen de vastgoedzeepbel ontplofte, ging het dan ook meteen steil bergafwaarts met de tewerkstelling in deze sector. Sinds 2008 is de werkloosheidsgraad onafgebroken gedaald. April gaf weliswaar een daling te zien, maar die had vooral te maken met het begin van het toeristisch seizoen. Vanaf september kan de werkloosheidsgraad opnieuw oplopen.