Aanleiding voor de verwachting van de daling van de dollarkoers zijn nieuwe aankopen van Treasuries door de Federal Reserve vanaf het vierde kwartaal van dit jaar.

Nomura Holdings houdt rekening met een gemiddelde koers van de euro van 1,35 dollar op het einde van dit jaar, waar voordien was gerekend op 1,25 dollar. De dollar zou terugvallen tot 1,04 CHF, waar voordien op 1,12 CHF was gerekend.

Volgens Jens Nordvig van Nomura Holdings draait dus alles om de tweede ronde van quantitative easing die op het einde van het jaar wordt verwacht. Mogelijk gaat de FED daarmee al in november van start.

Aanleiding voor de verwachting van de daling van de dollarkoers zijn nieuwe aankopen van Treasuries door de Federal Reserve vanaf het vierde kwartaal van dit jaar. Nomura Holdings houdt rekening met een gemiddelde koers van de euro van 1,35 dollar op het einde van dit jaar, waar voordien was gerekend op 1,25 dollar. De dollar zou terugvallen tot 1,04 CHF, waar voordien op 1,12 CHF was gerekend. Volgens Jens Nordvig van Nomura Holdings draait dus alles om de tweede ronde van quantitative easing die op het einde van het jaar wordt verwacht. Mogelijk gaat de FED daarmee al in november van start.