Inmiddels dreigt er besmetting van de crisis binnen Portugal zelf. Espirito Santo Financial Group zal waarschijnlijk een betaling van 847 miljoen euro aan Portugal Telecom niet kunnen voldoen. Op die manier dreigt ook de telecomgroep in financiële moeilijkheden te raken.

Daarnaast zijn de gevolgen van de problemen al voelbaar op de kredietmarkt. Het aantal toegestane leningen aan Portugese bedrijven is aan een recordtempo gedaald. Op de Portugese televisie wordt voortdurend herhaald dat de crisis onder controle is, maar de feite lijken dit tegen te spreken.

Inmiddels dreigt er besmetting van de crisis binnen Portugal zelf. Espirito Santo Financial Group zal waarschijnlijk een betaling van 847 miljoen euro aan Portugal Telecom niet kunnen voldoen. Op die manier dreigt ook de telecomgroep in financiële moeilijkheden te raken. Daarnaast zijn de gevolgen van de problemen al voelbaar op de kredietmarkt. Het aantal toegestane leningen aan Portugese bedrijven is aan een recordtempo gedaald. Op de Portugese televisie wordt voortdurend herhaald dat de crisis onder controle is, maar de feite lijken dit tegen te spreken.