Dat betekent dat de Verenigde Staten nu makkelijker kapitaal kunnen aantrekken, kapitaal dat noodzakelijk is om het deficiet van 1000 miljard dollar op de begroting te financieren.

Derek Halpenny, European head of currency research bij Bank of Tokyo- Mitsubishi UFJ Ltd. in Londen, is van mening dat de hogere rente ook belangrijk is voor de dollar.

Die kan in 2011 zowel tegen de euro als de yen met ongeveer 10% in waarde gaan stijgen. De IntercontinentalExchange Inc.'s U.S. Dollar Index is sinds 12 november, de dag dat de FED is begonnen om Treasuries in te kopen met 2,80% gestegen.

Rekening gehouden bedroeg het rendement op de 10-jarige staatsobligatie op het einde van vorige week 2,15%, tegenover gemiddeld 1,74% tijdens het afgelopen decennium.

Dat betekent dat de Verenigde Staten nu makkelijker kapitaal kunnen aantrekken, kapitaal dat noodzakelijk is om het deficiet van 1000 miljard dollar op de begroting te financieren. Derek Halpenny, European head of currency research bij Bank of Tokyo- Mitsubishi UFJ Ltd. in Londen, is van mening dat de hogere rente ook belangrijk is voor de dollar. Die kan in 2011 zowel tegen de euro als de yen met ongeveer 10% in waarde gaan stijgen. De IntercontinentalExchange Inc.'s U.S. Dollar Index is sinds 12 november, de dag dat de FED is begonnen om Treasuries in te kopen met 2,80% gestegen. Rekening gehouden bedroeg het rendement op de 10-jarige staatsobligatie op het einde van vorige week 2,15%, tegenover gemiddeld 1,74% tijdens het afgelopen decennium.