Vandaag maakten heel wat Europese bedrijven de kwartaalcijfers bekend, het was in feite de eerste belangrijke rapporteringsdag. Eén van de bedrijven die kwamen rapporteren was Nokia, maar de eens zo roemruchte Finse GSM-producent stelde teleur.

Ondanks een stijging van de verkopen van de Lumia smartphone met zowat één derde, viel de omzet van Nokia tegen. Dat had op de eerste plaats te maken met een terugval van de verkopen in China. In reactie op de cijfers kwam de koers van Nokia onder druk te staan.

Vandaag maakten heel wat Europese bedrijven de kwartaalcijfers bekend, het was in feite de eerste belangrijke rapporteringsdag. Eén van de bedrijven die kwamen rapporteren was Nokia, maar de eens zo roemruchte Finse GSM-producent stelde teleur. Ondanks een stijging van de verkopen van de Lumia smartphone met zowat één derde, viel de omzet van Nokia tegen. Dat had op de eerste plaats te maken met een terugval van de verkopen in China. In reactie op de cijfers kwam de koers van Nokia onder druk te staan.