BNP Paribas steeg met ruim 8,5% en ING met 6,6%. Maar ook andere sectoren zoals chemie stonden sterk in de belangstelling, aldus Steentjes.

Bij de StoXX50 was vorige week volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer geen enkel aandeel te vinden dat de week met een verlies afsloot.

Een van de meest spectaculaire stijgingen was voorbehouden aan een ex-lid van de index, nl. Nokia. Het aandeel steeg meer dan 30%. Natuurlijk absoluut geen reden om de vlag uit te steken want op deze koers staat er nog een jaarverlies van 27%.

Echter het aantal analisten dat positiever wordt over de vooruitzichten van het bedrijf neemt toe. Dit komt onder andere door het succes van de Lumia 920. Volgens sommige gebruikers veel beter dan de iPhone 5 van Apple.

Een andere opvallende stijger was Renault. Ondanks de somberheid over de auto industrie huurt het bedrijf nieuw personeel in en is men van plan om fabrieken te openen in Spanje. Het laatste heeft ook tot doel om de vakbonden in Frankrijk de pas af te snijden.

Deze stellen hogere looneisen waar Renault niet aan wil voldoen. En dan is het niet vreemd dat men dan gaat naar landen waar de werkloosheid hoog is. Mede door Renault kon de Franse CAC index met 5,6% stijgen de afgelopen week.

BNP Paribas steeg met ruim 8,5% en ING met 6,6%. Maar ook andere sectoren zoals chemie stonden sterk in de belangstelling, aldus Steentjes. Bij de StoXX50 was vorige week volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer geen enkel aandeel te vinden dat de week met een verlies afsloot. Een van de meest spectaculaire stijgingen was voorbehouden aan een ex-lid van de index, nl. Nokia. Het aandeel steeg meer dan 30%. Natuurlijk absoluut geen reden om de vlag uit te steken want op deze koers staat er nog een jaarverlies van 27%. Echter het aantal analisten dat positiever wordt over de vooruitzichten van het bedrijf neemt toe. Dit komt onder andere door het succes van de Lumia 920. Volgens sommige gebruikers veel beter dan de iPhone 5 van Apple. Een andere opvallende stijger was Renault. Ondanks de somberheid over de auto industrie huurt het bedrijf nieuw personeel in en is men van plan om fabrieken te openen in Spanje. Het laatste heeft ook tot doel om de vakbonden in Frankrijk de pas af te snijden. Deze stellen hogere looneisen waar Renault niet aan wil voldoen. En dan is het niet vreemd dat men dan gaat naar landen waar de werkloosheid hoog is. Mede door Renault kon de Franse CAC index met 5,6% stijgen de afgelopen week.