Akkoord, de zwakke euro speelt een rol in het verhaal, maar daarnaast moet het bedrijf ook met lagere marges vrede nemen. Die lagere marges zijn dan weer het gevolg van het feit dat de concurrentie op het bovenste segment van de markt toeneemt.

Daardoor gaan zowel de omzet als de marge over het volledige boekjaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomen. Nokia heeft geen touchscreen model kunnen ontwikkelen dat in staat is om te concurreren met Apple Inc.'s iPhone.

Bovendien verliest Nokia marktaandeel aan bedrijven als Research in Motion Ltd met zijn BlackBerry en aan de toestellen die werken op Google Inc.'s Android software. Nokia verkoopt anderzijds wel meer goedkope telefoons, maar daar zijn de marges lager.

Akkoord, de zwakke euro speelt een rol in het verhaal, maar daarnaast moet het bedrijf ook met lagere marges vrede nemen. Die lagere marges zijn dan weer het gevolg van het feit dat de concurrentie op het bovenste segment van de markt toeneemt. Daardoor gaan zowel de omzet als de marge over het volledige boekjaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomen. Nokia heeft geen touchscreen model kunnen ontwikkelen dat in staat is om te concurreren met Apple Inc.'s iPhone. Bovendien verliest Nokia marktaandeel aan bedrijven als Research in Motion Ltd met zijn BlackBerry en aan de toestellen die werken op Google Inc.'s Android software. Nokia verkoopt anderzijds wel meer goedkope telefoons, maar daar zijn de marges lager.