Nokia kondigde vanmiddag aan dat het dividend wordt geschrapt, ondanks het feit dat het vierde kwartaal is geweest. De cashpositie bedroeg op het einde van vorig jaar nog 4,40 miljard euro, of 22% minder dan een jaar eerder.

Op economisch vlak was er opnieuw heel wat nieuws. De Duitse economie zou dit jaar maar met 0,60% groeien in plaats van met 0,90%, zo blijkt uit een rapport dat door het Internationaal Monetair Fonds werd opgesteld.

De Italiaanse economie zou anderzijds met 1% krimpen, waar eerst op een krimp met 0,70% was gerekend.

Volgend jaar zou de wereldeconomie dankzij een herstel van de economie in de eurozone opnieuw met 4,10% groeien. Ter vergelijking: in 2012 groeide de wereldeconomie met 3,20%.

Het IMF gaat er met andere woorden van uit dat de Eurozone zich in de loop van dit jaar economisch zal herpakken.

Nokia kondigde vanmiddag aan dat het dividend wordt geschrapt, ondanks het feit dat het vierde kwartaal is geweest. De cashpositie bedroeg op het einde van vorig jaar nog 4,40 miljard euro, of 22% minder dan een jaar eerder. Op economisch vlak was er opnieuw heel wat nieuws. De Duitse economie zou dit jaar maar met 0,60% groeien in plaats van met 0,90%, zo blijkt uit een rapport dat door het Internationaal Monetair Fonds werd opgesteld. De Italiaanse economie zou anderzijds met 1% krimpen, waar eerst op een krimp met 0,70% was gerekend. Volgend jaar zou de wereldeconomie dankzij een herstel van de economie in de eurozone opnieuw met 4,10% groeien. Ter vergelijking: in 2012 groeide de wereldeconomie met 3,20%. Het IMF gaat er met andere woorden van uit dat de Eurozone zich in de loop van dit jaar economisch zal herpakken.