Vrijdag kondigden beide bedrijven een samenwerkingsakkoord af. Dat bericht werd op de beurs van Helsinki niet zo goed onthaald, de koers van Nokia ging daar met 14% onderuit.

Nokia CEO Stephen Elop verklaarde zondag op het Mobile World Congress trade show in Barcelona dat zijn bedrijf een groot bedrag ontvangt van Microsoft en dat de deal dus goed is voor de aandeelhouders.

Die hadden daar zo hun twijfels over, want algemeen wordt aangenomen dat de deal met Microsoft onvoldoende zal zijn om de positie op de markt voor smart phones te versterken. Apple en Google zijn daar de belangrijkste concurrenten.

Vrijdag kondigden beide bedrijven een samenwerkingsakkoord af. Dat bericht werd op de beurs van Helsinki niet zo goed onthaald, de koers van Nokia ging daar met 14% onderuit. Nokia CEO Stephen Elop verklaarde zondag op het Mobile World Congress trade show in Barcelona dat zijn bedrijf een groot bedrag ontvangt van Microsoft en dat de deal dus goed is voor de aandeelhouders. Die hadden daar zo hun twijfels over, want algemeen wordt aangenomen dat de deal met Microsoft onvoldoende zal zijn om de positie op de markt voor smart phones te versterken. Apple en Google zijn daar de belangrijkste concurrenten.