Anderzijds is het volgens de Bundesbank wel zo dat een omgeving van lage rentevoeten en overvloedig beschikbare liquiditeiten een geschikte voedingsbodem vormen voor het ontstaan van zeepbellen. Met name vastgoedmarkten hebben dan nogal eens de neiging om te overdrijven.

De voorbeelden van Spanje en Ierland zeggen in dat verband voldoende, om nog maar te zwijgen van de vastgoedzeepbel die in de Verenigde Staten implodeerde.

Zaak is uiteraard om de gang van zaken op de voet te blijven volgen, een zeepbel wordt vaak slechts herkend als het te laat is.

Anderzijds is het volgens de Bundesbank wel zo dat een omgeving van lage rentevoeten en overvloedig beschikbare liquiditeiten een geschikte voedingsbodem vormen voor het ontstaan van zeepbellen. Met name vastgoedmarkten hebben dan nogal eens de neiging om te overdrijven. De voorbeelden van Spanje en Ierland zeggen in dat verband voldoende, om nog maar te zwijgen van de vastgoedzeepbel die in de Verenigde Staten implodeerde. Zaak is uiteraard om de gang van zaken op de voet te blijven volgen, een zeepbel wordt vaak slechts herkend als het te laat is.