In die zin is het wellicht een goed teken dat het pessimisme juist nu de overhand krijgt. Neem het gezegde 'a Bull Market climbs a Wall of Worry' in acht, tot het moment dat iedereen zo optimistisch is geworden, dat u onder druk van stijgende koersen en uitsluitend mooie voorspellingen in omslagartikelen aandrang krijgt om in de feestvreugde mee te gaan. Dat laatste lijkt op dit moment niet aan de orde.

Aandelenbeleggingen krijgen nog het voordeel van de twijfel. De internationale belegger heeft te maken met valutarisico en om die reden is hieronder een overzicht weergegeven van de koersperformance van verschillende Exchange Traded Funds met een notering in euro's.

China neemt de leiding

Op dit moment neemt de iShares China 25 volgens Theodoor Gilissen Bankiers de leiding in de koersstijgingen van de afgelopen weken.

Samen met de iShares Emerging Markets, de iShares Asia Pacific en iShares Europe is er in de afgelopen periode winst geboekt. De iShares Japan en iShares North America blijven achter bij de iShares World.

Over geheel 2012 bekeken genieten Aziatisch vastgoed en aandelen uit de regio Asia Pacific de voorkeur. Ook Europees onroerend goed zit in een stijgende trend.

Ten opzichte van 2007 valt de sterke stijging van de ETFS Phyisical Gold op. De recente correctie bevindt zich thans nabij een meerjarige steunlijn.

De Amerikaanse defensieve sectoren (Food & Beverage, Health Care) bleven vorige week achter bij de koersperformance van de brede markt.

De automobiel-sector bleek aan beide kanten van de oceaan zeer gevraagd. De cyclische waarden presteren beter dan de non-cyclicals. Dit wijst erop dat beleggers impliciet een economisch herstel verwachten.

In die zin is het wellicht een goed teken dat het pessimisme juist nu de overhand krijgt. Neem het gezegde 'a Bull Market climbs a Wall of Worry' in acht, tot het moment dat iedereen zo optimistisch is geworden, dat u onder druk van stijgende koersen en uitsluitend mooie voorspellingen in omslagartikelen aandrang krijgt om in de feestvreugde mee te gaan. Dat laatste lijkt op dit moment niet aan de orde. Aandelenbeleggingen krijgen nog het voordeel van de twijfel. De internationale belegger heeft te maken met valutarisico en om die reden is hieronder een overzicht weergegeven van de koersperformance van verschillende Exchange Traded Funds met een notering in euro's.China neemt de leiding Op dit moment neemt de iShares China 25 volgens Theodoor Gilissen Bankiers de leiding in de koersstijgingen van de afgelopen weken. Samen met de iShares Emerging Markets, de iShares Asia Pacific en iShares Europe is er in de afgelopen periode winst geboekt. De iShares Japan en iShares North America blijven achter bij de iShares World. Over geheel 2012 bekeken genieten Aziatisch vastgoed en aandelen uit de regio Asia Pacific de voorkeur. Ook Europees onroerend goed zit in een stijgende trend. Ten opzichte van 2007 valt de sterke stijging van de ETFS Phyisical Gold op. De recente correctie bevindt zich thans nabij een meerjarige steunlijn. De Amerikaanse defensieve sectoren (Food & Beverage, Health Care) bleven vorige week achter bij de koersperformance van de brede markt. De automobiel-sector bleek aan beide kanten van de oceaan zeer gevraagd. De cyclische waarden presteren beter dan de non-cyclicals. Dit wijst erop dat beleggers impliciet een economisch herstel verwachten.