Daarmee zijn de twijfels over het voorbestaan van de euro toegenomen. Mellor is echter van mening dat de euro wel degelijk over een toekomst bezit. Dat de munt onder druk staat, heeft ook te maken met de economische crisis.

Die heeft de nationale overheden tot ingrepen gedwongen, waardoor de tekorten op de begroting fors zijn opgelopen. Mellor stelt dat fondsbeheerders moeten onthouden dat de afhankelijkheid van één of zelfs twee munten een forse handicap kan vormen.

De koers van de euro is teruggevallen van 1,50 dollar in november tot een dieptepunt op 1,3440 dollar in de laatste week van februari. Toch lijkt de koers van de euro momenteel te stabiliseren.

Er spelen momenteel nog andere factoren in het nadeel van de dollar, waaronder ook de rente. Van de drie grote centrale banken zal de Europese Centrale Bank waarschijnlijk de laatste zijn om de rente te verhogen. Dat zadelt de euro met een serieuze handicap op.

Anderzijds zijn er op de valutamarkten volgens Mellor buiten de dollar en de yen weinig echte liquide alternatieven te vinden zijn. Zowel de Verenigde Staten als Japan worden eveneens met zware tekorten op hun begroting geconfronteerd.

De financiële markten verwachten echter dat de koers van de euro nog sterker kan gaan dalen. Hedge fund managers hebben nog steeds grote short-posities in de euro openstaan. Een politieke integratie van de eurozone kan de euro meer zuurstof geven, maar daarvan is voorlopig weinig sprake.

Daarmee zijn de twijfels over het voorbestaan van de euro toegenomen. Mellor is echter van mening dat de euro wel degelijk over een toekomst bezit. Dat de munt onder druk staat, heeft ook te maken met de economische crisis. Die heeft de nationale overheden tot ingrepen gedwongen, waardoor de tekorten op de begroting fors zijn opgelopen. Mellor stelt dat fondsbeheerders moeten onthouden dat de afhankelijkheid van één of zelfs twee munten een forse handicap kan vormen. De koers van de euro is teruggevallen van 1,50 dollar in november tot een dieptepunt op 1,3440 dollar in de laatste week van februari. Toch lijkt de koers van de euro momenteel te stabiliseren. Er spelen momenteel nog andere factoren in het nadeel van de dollar, waaronder ook de rente. Van de drie grote centrale banken zal de Europese Centrale Bank waarschijnlijk de laatste zijn om de rente te verhogen. Dat zadelt de euro met een serieuze handicap op. Anderzijds zijn er op de valutamarkten volgens Mellor buiten de dollar en de yen weinig echte liquide alternatieven te vinden zijn. Zowel de Verenigde Staten als Japan worden eveneens met zware tekorten op hun begroting geconfronteerd. De financiële markten verwachten echter dat de koers van de euro nog sterker kan gaan dalen. Hedge fund managers hebben nog steeds grote short-posities in de euro openstaan. Een politieke integratie van de eurozone kan de euro meer zuurstof geven, maar daarvan is voorlopig weinig sprake.