Dat was te wijten aan hogere cashkosten door een minder goede productmix, lagere productprijzen en een hogere productie tijdens het tweede kwartaal.

Anderzijds kwam de netto schuldenpositie 100 miljoen euro lager uit ten opzichte van hetzelfde tijdstip vorig jaar. Die netto schuldenpositie bedroeg nog 618 miljoen euro.

De daling van de schulden was te wijten aan een verbetering van het werkkapitaal en aan de verkoop van een belang van 50% in ARA.

Lager koersdoel

Op basis van een verlaging van de prognose van de EBITDA voor 2013 met 6% en mikkend op een 4.5x 2013F EV/EBITDA, verlaagt Emanuel Carlier het koersdoel voor Nyrstar tot nog 4 euro.

Daardoor bedraagt het FCF dividendrendement dan 3%. Carlier gaat uit van een zinkprijs voor 2013 van gemiddeld 1950 dollar.

De productieprijs voor sommige mijnen ligt hoger, waardoor die mijnen gedwongen kunnen worden om hun productie te verminderen, kwestie van zo de prijs te ondersteunen. Het advies voor het aandeel is houden, het vroegere koersdoel bedroeg 4,70 euro.

Dat was te wijten aan hogere cashkosten door een minder goede productmix, lagere productprijzen en een hogere productie tijdens het tweede kwartaal. Anderzijds kwam de netto schuldenpositie 100 miljoen euro lager uit ten opzichte van hetzelfde tijdstip vorig jaar. Die netto schuldenpositie bedroeg nog 618 miljoen euro. De daling van de schulden was te wijten aan een verbetering van het werkkapitaal en aan de verkoop van een belang van 50% in ARA.Lager koersdoel Op basis van een verlaging van de prognose van de EBITDA voor 2013 met 6% en mikkend op een 4.5x 2013F EV/EBITDA, verlaagt Emanuel Carlier het koersdoel voor Nyrstar tot nog 4 euro. Daardoor bedraagt het FCF dividendrendement dan 3%. Carlier gaat uit van een zinkprijs voor 2013 van gemiddeld 1950 dollar. De productieprijs voor sommige mijnen ligt hoger, waardoor die mijnen gedwongen kunnen worden om hun productie te verminderen, kwestie van zo de prijs te ondersteunen. Het advies voor het aandeel is houden, het vroegere koersdoel bedroeg 4,70 euro.