De bank betaalt daarmee een veel hogere risico-opslag dan andere Europese banken die een AA-rating hebben, zoals BNP Paribas en HSBC die beiden circa 40 bps opslag betalen, als gevolg van de negatieve uitstraling van de overheid.

Er waren behoorlijk wat emissies vorige week week op de bedrijfsobligatiemarkt; zo emitteerde ABN Amro gisteren een 3-jaars obligatie met een risico-opslag van 102 bps boven het swaptarief (rendement 2,75%).

General Electric plaatste woensdag een 4-jaars lening met een opslag van 105 bps (rendement 2,88%). Ook naar High Yield obligaties is volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds veel vraag; de afgelopen dagen kwamen onder andere Ziggo (opslag 408 bps), Peugeot (280 bps) en Bombardier (350 bps) naar de markt. Ebay plaatste in Amerika haar eerste obligaties ooit; 3 leningen met een totale waarde van $ 1,5 mrd.

De bank betaalt daarmee een veel hogere risico-opslag dan andere Europese banken die een AA-rating hebben, zoals BNP Paribas en HSBC die beiden circa 40 bps opslag betalen, als gevolg van de negatieve uitstraling van de overheid. Er waren behoorlijk wat emissies vorige week week op de bedrijfsobligatiemarkt; zo emitteerde ABN Amro gisteren een 3-jaars obligatie met een risico-opslag van 102 bps boven het swaptarief (rendement 2,75%). General Electric plaatste woensdag een 4-jaars lening met een opslag van 105 bps (rendement 2,88%). Ook naar High Yield obligaties is volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog steeds veel vraag; de afgelopen dagen kwamen onder andere Ziggo (opslag 408 bps), Peugeot (280 bps) en Bombardier (350 bps) naar de markt. Ebay plaatste in Amerika haar eerste obligaties ooit; 3 leningen met een totale waarde van $ 1,5 mrd.