Onbewerkt goud en zilver zullen volgens Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium, in het vierde kwartaal gemiddeld 1900 USD per ounce halen, 14% meer dan nu het geval is, zoals blijkt uit de mediaanverwachtingen van de top 5 van analisten van edele metalen in de Bloomberg Rankings van de afgelopen twee jaar.

De rente is van de VS tot de eurozone nog nooit zo laag geweest, waardoor goud nog aantrekkelijker wordt, en de posities van beleggers nog slechts 0,7% van een recordniveau zijn verwijderd.

Goudprijs gaf winst prijs

Goud gaf dit jaar het merendeel van zijn winst prijs na tekenen die erop wezen dat de wereldwijde economie een volgende recessie zal vermijden (het edele metaal steeg dit jaar met 4,1% in euro en bevindt zich nu 7% onder de piek van dit jaar van 1790,75 USD).

Vraag naar fysiek goud houdt stand

De vraag naar fysiek goud hield echter stand wegens de toenemende bezorgdheid dat de beleidsmakers nogmaals zullen moeten interveniëren om de groei te ondersteunen.

Onbewerkt goud en zilver stegen met ongeveer 70% nadat de Federal Reserve tussen december 2008 en juni 2011 voor een bedrag van 2,3 biljoen dollar aan schuld kocht in twee ronden van zogenaamde kwantitatieve versoepeling.

De beleggers zijn niet van oordeel dat de Fed of een andere centrale bank het versoepelingsbeleid kan verlaten. Naargelang de economieën verzwakken en er meer geld wordt gedrukt zal goud nog sterker worden.

De centrale banken kopen net als de beleggers goud, goed voor 439,7 ton in 2011, het grootste volume in bijna vijftig jaar. Zij zouden dit jaar een gelijksoortig volume kunnen kopen, volgens schattingen van het World Gold Council in Londen. Mexico, Rusland en Turkije voegden volgens Thierry Masset in maart ongeveer 44,8 ton ter waarde van 2,39 miljard toe aan hun reserves.

Onbewerkt goud en zilver zullen volgens Thierry Masset, Chief Investment Officer ING Belgium, in het vierde kwartaal gemiddeld 1900 USD per ounce halen, 14% meer dan nu het geval is, zoals blijkt uit de mediaanverwachtingen van de top 5 van analisten van edele metalen in de Bloomberg Rankings van de afgelopen twee jaar. De rente is van de VS tot de eurozone nog nooit zo laag geweest, waardoor goud nog aantrekkelijker wordt, en de posities van beleggers nog slechts 0,7% van een recordniveau zijn verwijderd. Goudprijs gaf winst prijs Goud gaf dit jaar het merendeel van zijn winst prijs na tekenen die erop wezen dat de wereldwijde economie een volgende recessie zal vermijden (het edele metaal steeg dit jaar met 4,1% in euro en bevindt zich nu 7% onder de piek van dit jaar van 1790,75 USD). Vraag naar fysiek goud houdt stand De vraag naar fysiek goud hield echter stand wegens de toenemende bezorgdheid dat de beleidsmakers nogmaals zullen moeten interveniëren om de groei te ondersteunen. Onbewerkt goud en zilver stegen met ongeveer 70% nadat de Federal Reserve tussen december 2008 en juni 2011 voor een bedrag van 2,3 biljoen dollar aan schuld kocht in twee ronden van zogenaamde kwantitatieve versoepeling. De beleggers zijn niet van oordeel dat de Fed of een andere centrale bank het versoepelingsbeleid kan verlaten. Naargelang de economieën verzwakken en er meer geld wordt gedrukt zal goud nog sterker worden. De centrale banken kopen net als de beleggers goud, goed voor 439,7 ton in 2011, het grootste volume in bijna vijftig jaar. Zij zouden dit jaar een gelijksoortig volume kunnen kopen, volgens schattingen van het World Gold Council in Londen. Mexico, Rusland en Turkije voegden volgens Thierry Masset in maart ongeveer 44,8 ton ter waarde van 2,39 miljard toe aan hun reserves.