De vraag naar olie is evenwel sterk. Dit kwartaal werd China de grootste importeur van ruwe olie en laat hiermee voor het eerst de Verenigde Staten achter zich.

Het grootste deel van de lichte ruwe olie die geproduceerd wordt in West-Afrika en gewoontegetrouw naar de Verenigde Staten werd uitgevoerd, wordt nu naar het Verre Oosten verscheept.

Deze wijziging had een aanzienlijke impact op de tonmijlen, hetgeen de werkelijke graadmeter is voor de vraag in de scheepvaartsector.

Bovendien kende de maand augustus het hoogste aantal cargo's ruwe olie geëxporteerd vanuit de Perzische Golf. Helaas volstond deze sterke vraag niet om het overaanbod van tonnage te compenseren.

Om opnieuw een evenwicht te vinden in de markt, moet ouder tonnage worden verschroot, bestaand tonnage worden onderhouden en mogen er geen bestellingen voor nieuwbouwschepen worden geplaatst. Een verdere consolidatie van de markt zou welkom zijn.

De vraag naar olie is evenwel sterk. Dit kwartaal werd China de grootste importeur van ruwe olie en laat hiermee voor het eerst de Verenigde Staten achter zich. Het grootste deel van de lichte ruwe olie die geproduceerd wordt in West-Afrika en gewoontegetrouw naar de Verenigde Staten werd uitgevoerd, wordt nu naar het Verre Oosten verscheept. Deze wijziging had een aanzienlijke impact op de tonmijlen, hetgeen de werkelijke graadmeter is voor de vraag in de scheepvaartsector. Bovendien kende de maand augustus het hoogste aantal cargo's ruwe olie geëxporteerd vanuit de Perzische Golf. Helaas volstond deze sterke vraag niet om het overaanbod van tonnage te compenseren. Om opnieuw een evenwicht te vinden in de markt, moet ouder tonnage worden verschroot, bestaand tonnage worden onderhouden en mogen er geen bestellingen voor nieuwbouwschepen worden geplaatst. Een verdere consolidatie van de markt zou welkom zijn.