Meer opwaarts potentieel is beschikbaar

Saipem is een dienstverlener in de olie-industrie; het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor het aanleggen van leidingen en het opzetten van boorplatforms.

Hoewel de koers van het aandeel Saipem in het derde kwartaal fors is opgelopen, zien de analisten van ABN Amro meer opwaarts potentieel.

Het aandeel Saipem heeft momenteel een koers/winstverhouding van 14,2 (op basis van de verwachte winst in 2013). De koers van het aandeel is weliswaar gestegen, maar de winstprognoses van het bedrijf zijn eveneens verhoogd, zodat de waardering van het aandeel per saldo nog altijd onder het lange termijn gemiddelde (16,2) ligt.

Dit biedt volgens ABN Amro ruimte voor verdere koersstijgingen. Om die reden plaatsen de analisten van de bank het aandeel nu op de Aanbevolen Lijst, met een verhoogd koersdoel van EUR 48.

Meer opwaarts potentieel is beschikbaarSaipem is een dienstverlener in de olie-industrie; het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor het aanleggen van leidingen en het opzetten van boorplatforms. Hoewel de koers van het aandeel Saipem in het derde kwartaal fors is opgelopen, zien de analisten van ABN Amro meer opwaarts potentieel. Het aandeel Saipem heeft momenteel een koers/winstverhouding van 14,2 (op basis van de verwachte winst in 2013). De koers van het aandeel is weliswaar gestegen, maar de winstprognoses van het bedrijf zijn eveneens verhoogd, zodat de waardering van het aandeel per saldo nog altijd onder het lange termijn gemiddelde (16,2) ligt. Dit biedt volgens ABN Amro ruimte voor verdere koersstijgingen. Om die reden plaatsen de analisten van de bank het aandeel nu op de Aanbevolen Lijst, met een verhoogd koersdoel van EUR 48.