De faillissementen hebben het garantiefonds ongeveer 21 miljard dollar gekost, tegenover 36 miljard dollar vorig jaar. De gemiddelde bank die over kop ging, was dan ook kleiner.

In 2008, het jaar dat de crisis startte, gingen maar 25 banken over kop. Het jaar voordien waren er dat maar 3. De faillissmenten hebben de FDIC al miljarden dollars gekost.

Bovendien lijkt dit nog maar het topje van de ijsberg, want nog honderden banken staan op een 'zwarte lijst'. Op het einde van het derde kwartaal waren er dat 860, tegenover 829 drie maanden voordien.

De faillissementen hebben het garantiefonds ongeveer 21 miljard dollar gekost, tegenover 36 miljard dollar vorig jaar. De gemiddelde bank die over kop ging, was dan ook kleiner. In 2008, het jaar dat de crisis startte, gingen maar 25 banken over kop. Het jaar voordien waren er dat maar 3. De faillissmenten hebben de FDIC al miljarden dollars gekost. Bovendien lijkt dit nog maar het topje van de ijsberg, want nog honderden banken staan op een 'zwarte lijst'. Op het einde van het derde kwartaal waren er dat 860, tegenover 829 drie maanden voordien.