Aan de andere kant tekent dit nog steeds de markt voor bedrijfsobligaties op dit moment. Door de 'search for yield' van

beleggers dalen risico-opslagen op bedrijfsleningen almaar verder.

De slechte liquiditeit op de secundaire markt zorgt ervoor dat beleggers zich storten op nieuwe emissies, met hoge inschrijvingen en dalende risico-opslagen tot gevolg.

De CDS indices, die een zuivere indicatie zijn voor het kredietrisico, lopen daarentegen de afgelopen weken op. Dat de trends van dalende risico-opslagen in obligaties en oplopende CDS indices uit elkaar lopen is wel opmerkelijk.

Mogelijk dat dit komt doordat beleggers zich via CDS willen indekken zonder de obligaties van de hand te doen.

Aan de andere kant tekent dit nog steeds de markt voor bedrijfsobligaties op dit moment. Door de 'search for yield' van beleggers dalen risico-opslagen op bedrijfsleningen almaar verder. De slechte liquiditeit op de secundaire markt zorgt ervoor dat beleggers zich storten op nieuwe emissies, met hoge inschrijvingen en dalende risico-opslagen tot gevolg. De CDS indices, die een zuivere indicatie zijn voor het kredietrisico, lopen daarentegen de afgelopen weken op. Dat de trends van dalende risico-opslagen in obligaties en oplopende CDS indices uit elkaar lopen is wel opmerkelijk. Mogelijk dat dit komt doordat beleggers zich via CDS willen indekken zonder de obligaties van de hand te doen.