De redenen voor de winstverlaging zijn de recente forse productieverlagingen tengevolge van de ingestorte eindvraag en de noodzakelijke afboeking van voorraden (geschat ruim Eur 50 mln) tengevolge van de gedaalde grondstofprijzen.

Bij Fibre Intermediates, Engineering Plastics, Resins en enkele onderdelen van Base Chemicals and Materials zijn reeds tijdelijke productiesluitingen uitgevoerd.

De activiteiten van Life Sciences en Dyneema zijn goed op peil gebleven. De scherpe daling van de vraag betrof vooral de automobiel industrie, bouw , verf en elektrische en elektronische sectoren.

DSM neemt een aantal maatregelen met als doel besparing van Eur 100 mln jaarlijks ingaande 2010. Reductie van het aantal werknemers met 5%, ongeveer 1000 plaatsen, en uitstel van projecten dragen aan de besparingen bij.

De eenmalige kosten voor de te bereiken besparingen bedragen ongeveer Eur 50 mln, waarvan Eur 20 mln als bijzondere last in het vierde kwartaal 2008 wordt genomen.

De schatting van Theodoor Gilissen Bankiers voor de winst per aandeel 2008 wordt Eur 3,68 (incl. bijzonder last Eur 3,59) en voor 2009 Eur 3,22 (incl. bijzondere lasten Eur 3,10). De rating van de bank blijft Buy op basis van de sterke positie van het bedrijf wereldwijd in de kernmarkten en de gezonde financiële positie.

De redenen voor de winstverlaging zijn de recente forse productieverlagingen tengevolge van de ingestorte eindvraag en de noodzakelijke afboeking van voorraden (geschat ruim Eur 50 mln) tengevolge van de gedaalde grondstofprijzen. Bij Fibre Intermediates, Engineering Plastics, Resins en enkele onderdelen van Base Chemicals and Materials zijn reeds tijdelijke productiesluitingen uitgevoerd. De activiteiten van Life Sciences en Dyneema zijn goed op peil gebleven. De scherpe daling van de vraag betrof vooral de automobiel industrie, bouw , verf en elektrische en elektronische sectoren. DSM neemt een aantal maatregelen met als doel besparing van Eur 100 mln jaarlijks ingaande 2010. Reductie van het aantal werknemers met 5%, ongeveer 1000 plaatsen, en uitstel van projecten dragen aan de besparingen bij. De eenmalige kosten voor de te bereiken besparingen bedragen ongeveer Eur 50 mln, waarvan Eur 20 mln als bijzondere last in het vierde kwartaal 2008 wordt genomen. De schatting van Theodoor Gilissen Bankiers voor de winst per aandeel 2008 wordt Eur 3,68 (incl. bijzonder last Eur 3,59) en voor 2009 Eur 3,22 (incl. bijzondere lasten Eur 3,10). De rating van de bank blijft Buy op basis van de sterke positie van het bedrijf wereldwijd in de kernmarkten en de gezonde financiële positie.