Als we met een technisch oog naar de goudprijs kijken, lijkt het plaatje te verbeteren nu de weerstand op USD 1.349 per ounce is uitgenomen.

De volgende weerstand ligt nu op USD 1.420 per ounce. In de huidige marktomgeving zullen investeerders waarschijnlijk blijven zoeken naar positief nieuws over de goudprijs, zeker met oog op het banenrapport dat op 6 september wordt gepubliceerd. Ook de FOMC-bijeenkomst op 18 september is belangrijk.

Zolang de goudprijs onder de USD 1.525 per ounce blijft, is er sprake van een bear market. ABN Amro verwacht een sterk banenrapport en dat de Fed een afbouwprogramma zal afkondigen. Hierdoor zal de dollar naar verwachting stijgen, terwijl de goudprijs zal gaan dalen.

Als we met een technisch oog naar de goudprijs kijken, lijkt het plaatje te verbeteren nu de weerstand op USD 1.349 per ounce is uitgenomen. De volgende weerstand ligt nu op USD 1.420 per ounce. In de huidige marktomgeving zullen investeerders waarschijnlijk blijven zoeken naar positief nieuws over de goudprijs, zeker met oog op het banenrapport dat op 6 september wordt gepubliceerd. Ook de FOMC-bijeenkomst op 18 september is belangrijk. Zolang de goudprijs onder de USD 1.525 per ounce blijft, is er sprake van een bear market. ABN Amro verwacht een sterk banenrapport en dat de Fed een afbouwprogramma zal afkondigen. Hierdoor zal de dollar naar verwachting stijgen, terwijl de goudprijs zal gaan dalen.