Zonder dat er sprake hoeft te zijn van fundamentele veranderingen, kan de groei gestuwd worden door optimisme. Dit kan door nieuwe politieke plannen komen (voornamelijk vanuit de VS), maar ook simpelweg door het bereiken van de bodem op bijvoorbeeld de huizenmarkt.

Als er nog meer positieve berichten komen, zoals weer meer transacties op de huizenmarkt en stabilisatie van het prijsniveau, dan kan volgens Rabobank het sentiment omslaan. Positiviteit kan dan het vliegwiel weer harder laten draaien en ons sneller uit deze ellende halen.

Zonder dat er sprake hoeft te zijn van fundamentele veranderingen, kan de groei gestuwd worden door optimisme. Dit kan door nieuwe politieke plannen komen (voornamelijk vanuit de VS), maar ook simpelweg door het bereiken van de bodem op bijvoorbeeld de huizenmarkt. Als er nog meer positieve berichten komen, zoals weer meer transacties op de huizenmarkt en stabilisatie van het prijsniveau, dan kan volgens Rabobank het sentiment omslaan. Positiviteit kan dan het vliegwiel weer harder laten draaien en ons sneller uit deze ellende halen.