Onder 50 is er sprake van een krimp in de verwerkende nijverheid, boven 50 mag van groei worden gesproken. In november stond de PMI index op 48,60, tegenover 50,90 de maand voordien. Daarmee lijkt het eerste optimisme over de economische evoluties in Spanje de kop ingedrukt.

Dat is des te meer het geval omdat de nieuwe bestellingen voor de eerste keer in zes maanden zijn gedaald, iets wat niet veel goeds voorspelt voor de komende maanden. Algemeen wordt aangenomen dat ook de negatieve trend bij de werkloosheid nog niet zal zijn gebroken.

Onder 50 is er sprake van een krimp in de verwerkende nijverheid, boven 50 mag van groei worden gesproken. In november stond de PMI index op 48,60, tegenover 50,90 de maand voordien. Daarmee lijkt het eerste optimisme over de economische evoluties in Spanje de kop ingedrukt. Dat is des te meer het geval omdat de nieuwe bestellingen voor de eerste keer in zes maanden zijn gedaald, iets wat niet veel goeds voorspelt voor de komende maanden. Algemeen wordt aangenomen dat ook de negatieve trend bij de werkloosheid nog niet zal zijn gebroken.