Turkije stond met stip nummer één op de lijst met risicogevallen, op de voet gevolgd door Zuid-Afrika, Indië en Indonesië. Het probleem bij deze landen is het tekort op de lopende rekening. Ook Brazilië mag aan het lijstje worden toegevoegd, dit land heeft bovendien veel schulden op korte termijn.

China, Zuid-Korea en Rusland lopen minder gevaar, deze landen hebben een surplus op de lopende rekening en hun schulden op korte termijn zijn gedekt door hun valutareserves. IMF Flexible Credit Lines merkt op dat Mexico en Polen vanwege een slechts klein tekort op de lopende rekening en relatief hoge reserves buiten de gevarenzone kunnen blijven.

Turkije stond met stip nummer één op de lijst met risicogevallen, op de voet gevolgd door Zuid-Afrika, Indië en Indonesië. Het probleem bij deze landen is het tekort op de lopende rekening. Ook Brazilië mag aan het lijstje worden toegevoegd, dit land heeft bovendien veel schulden op korte termijn. China, Zuid-Korea en Rusland lopen minder gevaar, deze landen hebben een surplus op de lopende rekening en hun schulden op korte termijn zijn gedekt door hun valutareserves. IMF Flexible Credit Lines merkt op dat Mexico en Polen vanwege een slechts klein tekort op de lopende rekening en relatief hoge reserves buiten de gevarenzone kunnen blijven.