Maandag nemen gunstige economische indicatoren de plaats in van de geopolitieke bekommernissen.

Gisterenmorgen werden de PMI-cijfers voor de eurozone bekendgemaakt : de PMI-index voor de eurozone steeg in augustus tot 51,4 punten (juli : 50,3 punten), het hoogste peil van de afgelopen 26 maanden.

Een cijfer boven 50 wijst op een expansie van de activiteit in de verwerkende nijverheid.

Voor veel landen van de eurozone bereikte de PMI-index het hoogste peil van de afgelopen maanden. Het optimisme voor

het economisch herstel krijgt aldus bevestiging van cijfers uit de reële economie.

Ook aan de andere kant van de wereld noteerde Van Herck eenzelfde fenomeen : het PMI-cijfer voor de Chinese economie steeg in augustus boven de kritische drempel van de 50 punten (50,1 vs 47,7 in juli).

Kortom, beleggers voelen zich gesterkt door deze cijfers en gaan op koopjesjacht.

Dat deze opvering van de beurzen samenvalt met (tijdelijke) uitbodemingssignalen na de moeilijke augustusmaand zal wel geen toeval zijn.

Vooral de Amerikaanse markt lijkt rijp voor een technisch herstel na de daling van augustus.

Maandag nemen gunstige economische indicatoren de plaats in van de geopolitieke bekommernissen. Gisterenmorgen werden de PMI-cijfers voor de eurozone bekendgemaakt : de PMI-index voor de eurozone steeg in augustus tot 51,4 punten (juli : 50,3 punten), het hoogste peil van de afgelopen 26 maanden. Een cijfer boven 50 wijst op een expansie van de activiteit in de verwerkende nijverheid. Voor veel landen van de eurozone bereikte de PMI-index het hoogste peil van de afgelopen maanden. Het optimisme voor het economisch herstel krijgt aldus bevestiging van cijfers uit de reële economie. Ook aan de andere kant van de wereld noteerde Van Herck eenzelfde fenomeen : het PMI-cijfer voor de Chinese economie steeg in augustus boven de kritische drempel van de 50 punten (50,1 vs 47,7 in juli). Kortom, beleggers voelen zich gesterkt door deze cijfers en gaan op koopjesjacht. Dat deze opvering van de beurzen samenvalt met (tijdelijke) uitbodemingssignalen na de moeilijke augustusmaand zal wel geen toeval zijn. Vooral de Amerikaanse markt lijkt rijp voor een technisch herstel na de daling van augustus.