Dit jaar gaan er namelijk nog meer foreclosures komen, want als gevolg van een toenamen van de werkloosheid gaan er steeds meer huiseigenaren er niet in slagen om hun lening af te betalen.

Volgens de cijfers van RealtyTrac is het aantal foreclosures in 2009 ten opzichte van het jaar voordien met 21% gestegen. Maar liefst 1 huis op 45 huis ontving een brief in verband met een foreclosure.

In december kregen 349.000 huisgezinnen zo'n brief in de bus. Dat stemt overeen met 1 huis op 366. Ten opzichte van november was er sprake van een stijging met 14%, tegenover december 2008 ging het aantal foreclosures met 15% naar omhoog.

Meer dan 92.000 huizen werden eigendom van de bank en dat was dan weer een stijging met 19% tegenover november. Deze forse stijging was te wijten aan het feit dat heel wat banken op het einde van het jaar orde op zaken op de balans wensten te stellen.

De vastgoedmarkt kan alleen herstellen wanneer de foreclosures weer gaan dalen. Op zijn beurt is economisch herstel alleen mogelijk wanneer de vastgoedmarkt weer aan de beterhand is.

Rick Sharga, senior vice president van RealtyTrac, verwacht dat dit jaar tussen de 3 en de 3,50 miljoen huizen in de Verenigde Staten met foreclosure bedreigd. De administratie van Obama ontwerpt maatregelen om het aantal foreclosures te stoppen, maar de vraag is of die maatregelen succes gaan hebben.

Dit jaar gaan er namelijk nog meer foreclosures komen, want als gevolg van een toenamen van de werkloosheid gaan er steeds meer huiseigenaren er niet in slagen om hun lening af te betalen. Volgens de cijfers van RealtyTrac is het aantal foreclosures in 2009 ten opzichte van het jaar voordien met 21% gestegen. Maar liefst 1 huis op 45 huis ontving een brief in verband met een foreclosure. In december kregen 349.000 huisgezinnen zo'n brief in de bus. Dat stemt overeen met 1 huis op 366. Ten opzichte van november was er sprake van een stijging met 14%, tegenover december 2008 ging het aantal foreclosures met 15% naar omhoog. Meer dan 92.000 huizen werden eigendom van de bank en dat was dan weer een stijging met 19% tegenover november. Deze forse stijging was te wijten aan het feit dat heel wat banken op het einde van het jaar orde op zaken op de balans wensten te stellen. De vastgoedmarkt kan alleen herstellen wanneer de foreclosures weer gaan dalen. Op zijn beurt is economisch herstel alleen mogelijk wanneer de vastgoedmarkt weer aan de beterhand is. Rick Sharga, senior vice president van RealtyTrac, verwacht dat dit jaar tussen de 3 en de 3,50 miljoen huizen in de Verenigde Staten met foreclosure bedreigd. De administratie van Obama ontwerpt maatregelen om het aantal foreclosures te stoppen, maar de vraag is of die maatregelen succes gaan hebben.