Maar dat we ons ook goed moeten realiseren dat deze stier al wat jaren op de teller heeft staan en dat voorzichtigheid en een meer voorzichtige allocatie naar sectoren en groepen misschien wel meer aangewezen wordt.

Maar het ziet er ook naar uit dat de zoektocht naar rendement de aandelenmarkt in zijn algemeenheid nog steeds tot de te verkiezen activa klasse zal blijven maken.

En ook dat de centrale banken met op kop de ECB, gevolgd door de Bank of Japan niet veel keuze zullen hebben dan bijkomende monetaire maatregelen te nemen.

Dat zou wel eens de katalysator kunnen zijn om ons verder omhoog te voeren. Het is duidelijk dat er momenteel heel wat vragen op tafel liggen. Maar het stelle van de juiste vragen is vaak de eerste stap naar het vinden van de antwoorden.

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die hogere opening heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat op de beurs van Wall Street gisteren in de loop van de sessie een merkwaardige draaibeweging werd gemaakt.

Maar dat we ons ook goed moeten realiseren dat deze stier al wat jaren op de teller heeft staan en dat voorzichtigheid en een meer voorzichtige allocatie naar sectoren en groepen misschien wel meer aangewezen wordt. Maar het ziet er ook naar uit dat de zoektocht naar rendement de aandelenmarkt in zijn algemeenheid nog steeds tot de te verkiezen activa klasse zal blijven maken. En ook dat de centrale banken met op kop de ECB, gevolgd door de Bank of Japan niet veel keuze zullen hebben dan bijkomende monetaire maatregelen te nemen. Dat zou wel eens de katalysator kunnen zijn om ons verder omhoog te voeren. Het is duidelijk dat er momenteel heel wat vragen op tafel liggen. Maar het stelle van de juiste vragen is vaak de eerste stap naar het vinden van de antwoorden. De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Die hogere opening heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat op de beurs van Wall Street gisteren in de loop van de sessie een merkwaardige draaibeweging werd gemaakt.