Net als in de twee voorgaande kwartalen was er een schril contrast tussen Nutrition (vitamines), dat een verbazend recordresultaat liet optekenen, en de cyclische divisies, zo merkt SG Private Banking op.

Draadhalfafgewerkte producten (caprolactam en acrylonitriel) zullen dit jaar verlieslatend zijn. In de kunststoffen en basischemie staan volumes en prijzen sterk onder druk.

De verkoop van de basischemie (1,6 mld EUR omzet in 2008) hoopt men nu af te ronden in 2010. SG Private Banking handhaaft de winstschattingen voor 2009 en 2010 op 1,70 EUR en 2,20 EUR met een ongewijzigd dividend van 1,20 EUR (5,0%) en een boekwaarde van 28,36 EUR.

Het management ziet voorlopig weinig verbetering in de eindvraag en trekt daarom de kostenbesparingen op van 100 tot 125 mln EUR. Nutrition kon zijn prijzen met gemiddeld 15% optrekken en denkt zijn winstgevendheid over het hele jaar te behouden.

Met 69% van de kasstroom is deze divisie de grote stabilisator binnen de groep. De sterke balans, de aandacht voor innovatie en de groei in China (8,4% van de omzet in 2008) zijn troeven.

Toch blijft het volgens SG Private Banking een open vraag of het winstdieptepunt achter de rug ligt. Het is pas vanaf het vierde kwartaal dat de winst relatief kan standhouden op het lage niveau van 2008.

Door die onzekerheid is de waarderingsvork erg breed (20 à 30 EUR per aandeel), zo merkt SG Private Banking op. De timing en de prijs van de verkoop van basischemie zullen ook een belangrijke rol spelen in een mogelijke opwaardering van het bedrijf.

SG Private Banking verhoogt het koersdoel van 23,40 tot 27 EUR en handhaaft derhalve het koopadvies.

Net als in de twee voorgaande kwartalen was er een schril contrast tussen Nutrition (vitamines), dat een verbazend recordresultaat liet optekenen, en de cyclische divisies, zo merkt SG Private Banking op.Draadhalfafgewerkte producten (caprolactam en acrylonitriel) zullen dit jaar verlieslatend zijn. In de kunststoffen en basischemie staan volumes en prijzen sterk onder druk. De verkoop van de basischemie (1,6 mld EUR omzet in 2008) hoopt men nu af te ronden in 2010. SG Private Banking handhaaft de winstschattingen voor 2009 en 2010 op 1,70 EUR en 2,20 EUR met een ongewijzigd dividend van 1,20 EUR (5,0%) en een boekwaarde van 28,36 EUR. Het management ziet voorlopig weinig verbetering in de eindvraag en trekt daarom de kostenbesparingen op van 100 tot 125 mln EUR. Nutrition kon zijn prijzen met gemiddeld 15% optrekken en denkt zijn winstgevendheid over het hele jaar te behouden. Met 69% van de kasstroom is deze divisie de grote stabilisator binnen de groep. De sterke balans, de aandacht voor innovatie en de groei in China (8,4% van de omzet in 2008) zijn troeven. Toch blijft het volgens SG Private Banking een open vraag of het winstdieptepunt achter de rug ligt. Het is pas vanaf het vierde kwartaal dat de winst relatief kan standhouden op het lage niveau van 2008. Door die onzekerheid is de waarderingsvork erg breed (20 à 30 EUR per aandeel), zo merkt SG Private Banking op. De timing en de prijs van de verkoop van basischemie zullen ook een belangrijke rol spelen in een mogelijke opwaardering van het bedrijf. SG Private Banking verhoogt het koersdoel van 23,40 tot 27 EUR en handhaaft derhalve het koopadvies.