Belangrijk was volgens ABN Amro het signaal dat de Fed nog steeds rustig aan wil doen met toekomstige renteverhogingen. In zijn verklaring herhaalde de Fed de bewoording 'considerable time' en gaf aan dat het tijdstip van de eerste renteverhoging afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Met andere woorden: het tijdstip staat zeker nog niet vast.

Dit stelde de markten gerust. De centrale bank gaf wel aan dat de rente in 2015 en 2016 wellicht sterker zal worden verhoogd dan eerder aangegeven. Wij denken dat dit niet erg is. Sterker nog, het is een bevestiging dat de economie sterk genoeg is om op zijn eigen benen te staan. Zo lang de inflatie laag blijft, is er daarom geen reden om wakker te liggen van toekomstige renteverhogingen.

Belangrijk was volgens ABN Amro het signaal dat de Fed nog steeds rustig aan wil doen met toekomstige renteverhogingen. In zijn verklaring herhaalde de Fed de bewoording 'considerable time' en gaf aan dat het tijdstip van de eerste renteverhoging afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Met andere woorden: het tijdstip staat zeker nog niet vast. Dit stelde de markten gerust. De centrale bank gaf wel aan dat de rente in 2015 en 2016 wellicht sterker zal worden verhoogd dan eerder aangegeven. Wij denken dat dit niet erg is. Sterker nog, het is een bevestiging dat de economie sterk genoeg is om op zijn eigen benen te staan. Zo lang de inflatie laag blijft, is er daarom geen reden om wakker te liggen van toekomstige renteverhogingen.