Daarenboven komt alle onzekerheid met betrekking tot de toekomst van eurozone. Hij laat het in het midden of het op lange termijn een goed idee is, maar waar de markten duidelijk weer op zitten te wachten zijn acties, beloftes, liquiditeit van de centrale banken en overheden, en liefst nog op een gecoorineerde manier.

Momenteel is er in het Europese kamp duidelijk nog geen eensgezindheid. Het feit dat er harde commentaren worden gegeven kan natuurlijk ook voor een stuk bedoeld zijn om de verkiezingen en de Griekse regering richting austerity te duwen.

Daarna is het niet ondenkbeeldig dat er weer grof geschut wordt bovengehaald om de zaak te stabiliseren. Door de zwakke tewerkestellingscijfers uit de VS vorige week ligt daat QE3 ook weer een beetje op de tafel.

Uitkijken naar ECB

Het is dus vooral uitkijken naar de ECB meeting van deze week en commentaren van politici en centrale bankiers.

Zolang er geen duidelijk plan op tafel komt blijft het "risk off". En indereen weet ondertussen al wat dat betekent voor de verschillende risicoactiva.

Maar idereen weet ook wat er gebeurt met de markten als er een voetbalveldje geld in het systeem wordt geduwd. We hebben het laatste voorbeeld hiervan gezien in het sterke eerste kwartaal na de LTRO's. Dus te short of te fel gewogen zijn in de "safe assets" is ook niet zonder risico.

Daarenboven komt alle onzekerheid met betrekking tot de toekomst van eurozone. Hij laat het in het midden of het op lange termijn een goed idee is, maar waar de markten duidelijk weer op zitten te wachten zijn acties, beloftes, liquiditeit van de centrale banken en overheden, en liefst nog op een gecoorineerde manier. Momenteel is er in het Europese kamp duidelijk nog geen eensgezindheid. Het feit dat er harde commentaren worden gegeven kan natuurlijk ook voor een stuk bedoeld zijn om de verkiezingen en de Griekse regering richting austerity te duwen. Daarna is het niet ondenkbeeldig dat er weer grof geschut wordt bovengehaald om de zaak te stabiliseren. Door de zwakke tewerkestellingscijfers uit de VS vorige week ligt daat QE3 ook weer een beetje op de tafel. Uitkijken naar ECB Het is dus vooral uitkijken naar de ECB meeting van deze week en commentaren van politici en centrale bankiers. Zolang er geen duidelijk plan op tafel komt blijft het "risk off". En indereen weet ondertussen al wat dat betekent voor de verschillende risicoactiva. Maar idereen weet ook wat er gebeurt met de markten als er een voetbalveldje geld in het systeem wordt geduwd. We hebben het laatste voorbeeld hiervan gezien in het sterke eerste kwartaal na de LTRO's. Dus te short of te fel gewogen zijn in de "safe assets" is ook niet zonder risico.