Dexia is in de Europese banksector één van de meest kwetsbare banken wat betreft het dichtslibben van de interbancaire markt. Dexia woordvoerder Benoit Gausseron kwam vannacht met een persbericht dat weinig of niets zei.

Er is sprake van een opsplitsing van de bank in een goed en een slecht deel, zonder dat duidelijk is wat met een aantal onderdelen van de bank gaat gebeuren. Mogelijk vernemen we vandaag meer.

Benoit Petrarque, analist bij Kepler Capital Markets, is van mening dat de zaak Dexia bijzonder moeilijk ligt, onder andere omdat er twee landen bij betrokken zijn. Bovendien is er de druk van de ratingagentschappen.

Dexia is in de Europese banksector één van de meest kwetsbare banken wat betreft het dichtslibben van de interbancaire markt. Dexia woordvoerder Benoit Gausseron kwam vannacht met een persbericht dat weinig of niets zei. Er is sprake van een opsplitsing van de bank in een goed en een slecht deel, zonder dat duidelijk is wat met een aantal onderdelen van de bank gaat gebeuren. Mogelijk vernemen we vandaag meer. Benoit Petrarque, analist bij Kepler Capital Markets, is van mening dat de zaak Dexia bijzonder moeilijk ligt, onder andere omdat er twee landen bij betrokken zijn. Bovendien is er de druk van de ratingagentschappen.