Wel is er eindeloos onderhandeld, zijn er massa's loze beloften gedaan en is er eigenlijk nog niets concreets beslist. Wel worden Griekenland en Ierland op het laatste nippertje via een reddingsplan van het faillissement gered.

De financiële markten geloven eigenlijk niet meer dat er nog een definitieve én sluitende oplossing voor de crisis kan worden gevonden, ondanks het vrijdag afgesloten akkoord.

Algemeen wordt aangenomen dat dit akkoord op langere termijn niet zal volstaan om de eurozone recht te houden. Griekenland en Ierland hebben de broeksriem moeten aansnoeren en zakken weg in een economisch moeras.

Portugal doet alle moeite van de wereld om weg te blijven uit moeras, maar de kans is klein dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken. Ook in Spanje zijn er een paar alarmbellen gaan rinkelen.

Duitsland, Nederland en Finland, de sterke Europese landen, zijn weinig happig om een oplossing te promoten, zij voelen in toenemende mate de druk van hun belastingbetalers.

Wel is er eindeloos onderhandeld, zijn er massa's loze beloften gedaan en is er eigenlijk nog niets concreets beslist. Wel worden Griekenland en Ierland op het laatste nippertje via een reddingsplan van het faillissement gered. De financiële markten geloven eigenlijk niet meer dat er nog een definitieve én sluitende oplossing voor de crisis kan worden gevonden, ondanks het vrijdag afgesloten akkoord. Algemeen wordt aangenomen dat dit akkoord op langere termijn niet zal volstaan om de eurozone recht te houden. Griekenland en Ierland hebben de broeksriem moeten aansnoeren en zakken weg in een economisch moeras. Portugal doet alle moeite van de wereld om weg te blijven uit moeras, maar de kans is klein dat dit ook daadwerkelijk gaat lukken. Ook in Spanje zijn er een paar alarmbellen gaan rinkelen. Duitsland, Nederland en Finland, de sterke Europese landen, zijn weinig happig om een oplossing te promoten, zij voelen in toenemende mate de druk van hun belastingbetalers.