Toch is er nog een straaltje hoop voor herstel van de goudprijs, want een aantal factoren kunnen in de richting van een herstel wijzen. Op de COMEX zijn de goudvoorraden sinds het begin van dit jaar fors gedaald en dat betekent dat er grote vraag is naar goud voor fysieke levering.

Op termijn moet dit onvermijdelijk leiden tot een herstel van de goudprijs. Daarnaast kunnen banken vanaf volgend jaar voor 85% van de waarde van hun goudvoorraden kredieten opnemen, waar dat nu maar 50% is. Het kan dus interessanter worden om

goudvoorraden aan te houden.

Toch is er nog een straaltje hoop voor herstel van de goudprijs, want een aantal factoren kunnen in de richting van een herstel wijzen. Op de COMEX zijn de goudvoorraden sinds het begin van dit jaar fors gedaald en dat betekent dat er grote vraag is naar goud voor fysieke levering. Op termijn moet dit onvermijdelijk leiden tot een herstel van de goudprijs. Daarnaast kunnen banken vanaf volgend jaar voor 85% van de waarde van hun goudvoorraden kredieten opnemen, waar dat nu maar 50% is. Het kan dus interessanter worden om goudvoorraden aan te houden.