Op een meeting georganiseerd door het economisch en monetair comité van het Europees Parlement beklemtoonde Draghi nogmaals dat het bepalen van de wisselkoers niet de belangrijkste opgave voor de ECB is. Hij houdt echter wel de impact van de wisselkoersen op de Europese economie in de gaten.

Die wisselkoersen kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in de toekomstige evolutie van de inflatie in de eurozone. Een te hoge koers voor de euro vormt hoe dan ook een bedreiging voor de economische stabiliteit in de eurozone, aldus nog Draghi. Concrete maatregelen om de koers van de euro onder controle te houden, komen er voorlopig echter niet.

Op een meeting georganiseerd door het economisch en monetair comité van het Europees Parlement beklemtoonde Draghi nogmaals dat het bepalen van de wisselkoers niet de belangrijkste opgave voor de ECB is. Hij houdt echter wel de impact van de wisselkoersen op de Europese economie in de gaten. Die wisselkoersen kunnen namelijk een belangrijke rol spelen in de toekomstige evolutie van de inflatie in de eurozone. Een te hoge koers voor de euro vormt hoe dan ook een bedreiging voor de economische stabiliteit in de eurozone, aldus nog Draghi. Concrete maatregelen om de koers van de euro onder controle te houden, komen er voorlopig echter niet.