Er zouden volgens ABN Amro ruiten zijn ingegooid en auto's in brand zijn gestoken tijdens een uitvaartplechtigheid voor een overleden werknemer van Freeport Indonesia.

Volgens Freeport-McMoran is het in dit stadium nog niet te zeggen of de ongeregeldheden een negatieve impact hebben op de productie van het bedrijf in Indonesië.

Onenigheid met werknemers is niet zeldzaam

Onenigheid met werknemers steekt met enige regelmaat de kop op bij Freeport Indonesia, hetgeen door beleggers met lede ogen wordt aangezien.

Het aandeel Freeport-McMoran was in de afgelopen tijd sterk in trek. Op korte termijn is het volgens ABN Amro dan ook mogelijk dat de koers van het aandeel een stapje terug zal doen, in het verlengde van de onrust bij de Indonesische divisie.

Maar gezien het huidige niveau van de koperprijs zien de analisten van ABN Amro nog altijd opwaarts potentieel voor het aandeel Freeport-McMoran in de komende maanden.

Zij blijven Freeport-McMoran volgen met een koopadvies voor de lange termijn. Koerszwakte in de komende dagen of weken biedt een interessante gelegenheid om in te stappen.

Er zouden volgens ABN Amro ruiten zijn ingegooid en auto's in brand zijn gestoken tijdens een uitvaartplechtigheid voor een overleden werknemer van Freeport Indonesia. Volgens Freeport-McMoran is het in dit stadium nog niet te zeggen of de ongeregeldheden een negatieve impact hebben op de productie van het bedrijf in Indonesië. Onenigheid met werknemers is niet zeldzaamOnenigheid met werknemers steekt met enige regelmaat de kop op bij Freeport Indonesia, hetgeen door beleggers met lede ogen wordt aangezien. Het aandeel Freeport-McMoran was in de afgelopen tijd sterk in trek. Op korte termijn is het volgens ABN Amro dan ook mogelijk dat de koers van het aandeel een stapje terug zal doen, in het verlengde van de onrust bij de Indonesische divisie. Maar gezien het huidige niveau van de koperprijs zien de analisten van ABN Amro nog altijd opwaarts potentieel voor het aandeel Freeport-McMoran in de komende maanden. Zij blijven Freeport-McMoran volgen met een koopadvies voor de lange termijn. Koerszwakte in de komende dagen of weken biedt een interessante gelegenheid om in te stappen.