• De ongelijke mondiale groeivooruitzichten bieden kansen en risico's voor zowel de obligatie- als aandelenbeleggers. De vraag is alleen waar de "sweet spot" is voor beleggers in de huidige mondiale financiële markten.

• De risico-rendementverhoudingen in de kapitaalstructuur van bedrijven veranderen als gevolg van zeer expansief monetair beleid en de soepeler kredietvoorwaarden.

Beleggers zouden een voorkeur moeten hebben voor bedrijven in sectoren die een solide groei van hun omzet en vrije kasstroom kunnen genereren.

Een sterke winstgroei is gunstig voor aandeelhouders, terwijl een gezonde vrije kasstroom kan worden gebruikt om de balansen te verkleinen in het voordeel van de obligatiehouders.

• Kiesel verwacht dat sectoren als de huizenmarkt en energiesector in de VS, de Aziatische en Amerikaanse gamingindustrie, Aziatische gasdistributie en de Amerikaanse zorgsector obligatiebeleggers stabiele of verbeterde de balansen en solide groei blijven bieden. In veel andere regio's en sectoren zijn we daarentegen steeds voorzichtiger vanwege de toename van aandeelhoudersactivisme en oplopende schuldrisico's.

• De ongelijke mondiale groeivooruitzichten bieden kansen en risico's voor zowel de obligatie- als aandelenbeleggers. De vraag is alleen waar de "sweet spot" is voor beleggers in de huidige mondiale financiële markten. • De risico-rendementverhoudingen in de kapitaalstructuur van bedrijven veranderen als gevolg van zeer expansief monetair beleid en de soepeler kredietvoorwaarden. Beleggers zouden een voorkeur moeten hebben voor bedrijven in sectoren die een solide groei van hun omzet en vrije kasstroom kunnen genereren. Een sterke winstgroei is gunstig voor aandeelhouders, terwijl een gezonde vrije kasstroom kan worden gebruikt om de balansen te verkleinen in het voordeel van de obligatiehouders. • Kiesel verwacht dat sectoren als de huizenmarkt en energiesector in de VS, de Aziatische en Amerikaanse gamingindustrie, Aziatische gasdistributie en de Amerikaanse zorgsector obligatiebeleggers stabiele of verbeterde de balansen en solide groei blijven bieden. In veel andere regio's en sectoren zijn we daarentegen steeds voorzichtiger vanwege de toename van aandeelhoudersactivisme en oplopende schuldrisico's.