James Nixon, voormalig medewerker van de ECB forecaster en nu co-chief European economist bij Societe Generale in Londen, stelt echter vast dat Duitsland zijn weerstand tegen het idee nog altijd niet heeft opgegeven.

Nixon is nochtans van mening dat de bevoegdheid om overheidsobligaties best wordt overgedragen naar het Europees Stabiliteitsfonds, want dan kan de ECB zich opnieuw concentreren op zijn kerntaak.

Dat is het onder controle houden van de inflatie. Bij de ECB is president Jean-Claude Trichet voorstander om het Europees Stabiliteitsfonds meer bevoegdheden te geven.

Nixon is van mening dat Duitsland uiteindelijk toch door de knieën zal gaan, echter slechts na een aantal toegevingen van de andere Europese landen.

James Nixon, voormalig medewerker van de ECB forecaster en nu co-chief European economist bij Societe Generale in Londen, stelt echter vast dat Duitsland zijn weerstand tegen het idee nog altijd niet heeft opgegeven. Nixon is nochtans van mening dat de bevoegdheid om overheidsobligaties best wordt overgedragen naar het Europees Stabiliteitsfonds, want dan kan de ECB zich opnieuw concentreren op zijn kerntaak. Dat is het onder controle houden van de inflatie. Bij de ECB is president Jean-Claude Trichet voorstander om het Europees Stabiliteitsfonds meer bevoegdheden te geven. Nixon is van mening dat Duitsland uiteindelijk toch door de knieën zal gaan, echter slechts na een aantal toegevingen van de andere Europese landen.