Maar 5 jaar is eigenlijk een absoluut minimum om de schulden af te bouwen. De financiële sector zal nog bijna 10 jaar nodig hebben om de schulden op een min of meer normaal niveau te krijgen, in het geval van de huisgezinnen zou de periode meer dan 8 jaar kunnen duren.

Carmen Reinhardt en Kenneth Rogoff gingen in hun boek This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly uit van een periode van 5 jaar voor deleveraging, maar in het huidige geval kunnen die 5 jaar als een absoluut minimum worden beschouwd.

Pas wanneer de periode van deleveraging achter de rug is, kunnen de VS terugvallen op hun normaal groeitempo wat het betreft het BBP van 3,50%. Pas dan kan ook het probleem van de werkloosheid worden opgelost.

Maar 5 jaar is eigenlijk een absoluut minimum om de schulden af te bouwen. De financiële sector zal nog bijna 10 jaar nodig hebben om de schulden op een min of meer normaal niveau te krijgen, in het geval van de huisgezinnen zou de periode meer dan 8 jaar kunnen duren. Carmen Reinhardt en Kenneth Rogoff gingen in hun boek This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly uit van een periode van 5 jaar voor deleveraging, maar in het huidige geval kunnen die 5 jaar als een absoluut minimum worden beschouwd. Pas wanneer de periode van deleveraging achter de rug is, kunnen de VS terugvallen op hun normaal groeitempo wat het betreft het BBP van 3,50%. Pas dan kan ook het probleem van de werkloosheid worden opgelost.