De omzet uit booractiviteiten ontwikkelde zich in vergelijking met het afgelopen kwartaal vlak en bleef steken op USD 929 miljoen. De operationele inkomsten verbeterden licht tot USD 225 miljoen, van USD 212 miljoen.

De boorplatforms Noble Clyde Boudreaux en Noble Paul Wolff kenden beide teveel non-productieve uren, maar de vloot werd beter benut.

Bij de hefplatforms is verbetering zichtbaar, voor de Noble Johnnie Hoffman in Mexico werd een nieuw contract getekend met een waarde van USD 101.500 per dag.

Het bedrag van het vorige contract bedroeg USD 80.000. De contractwaarde voor de Noble Harvey Duhaney in het Midden-Oosten verdubbelde bijna naar 115.500 per dag, van USD 66.000 per dag.

Noble wil niet aangeven of het van plan is om een deel van zijn grote aantal oudere boten in een nieuw bedrijf onder te brengen of te verkopen.

Dat zou kapitaal vrijmaken dat elders op een meer productieve wijze kan worden ingezet, bijvoorbeeld voor het boren in de diepe zee of het uitkeren van inkomen aan aandeelhouders.

ABN Amro denkt dat het bedrijf een aantal oude boten wil afstoten, maar hoeveel en wanneer is onduidelijk. Noble ligt op koers voor de financiële doelstellingen dit jaar. De opinie voor het aandeel verandert niet. ABN Amro handhaaft het koopadvies en de opname op de lijst met aanbevelingen.

De omzet uit booractiviteiten ontwikkelde zich in vergelijking met het afgelopen kwartaal vlak en bleef steken op USD 929 miljoen. De operationele inkomsten verbeterden licht tot USD 225 miljoen, van USD 212 miljoen. De boorplatforms Noble Clyde Boudreaux en Noble Paul Wolff kenden beide teveel non-productieve uren, maar de vloot werd beter benut. Bij de hefplatforms is verbetering zichtbaar, voor de Noble Johnnie Hoffman in Mexico werd een nieuw contract getekend met een waarde van USD 101.500 per dag. Het bedrag van het vorige contract bedroeg USD 80.000. De contractwaarde voor de Noble Harvey Duhaney in het Midden-Oosten verdubbelde bijna naar 115.500 per dag, van USD 66.000 per dag. Noble wil niet aangeven of het van plan is om een deel van zijn grote aantal oudere boten in een nieuw bedrijf onder te brengen of te verkopen. Dat zou kapitaal vrijmaken dat elders op een meer productieve wijze kan worden ingezet, bijvoorbeeld voor het boren in de diepe zee of het uitkeren van inkomen aan aandeelhouders. ABN Amro denkt dat het bedrijf een aantal oude boten wil afstoten, maar hoeveel en wanneer is onduidelijk. Noble ligt op koers voor de financiële doelstellingen dit jaar. De opinie voor het aandeel verandert niet. ABN Amro handhaaft het koopadvies en de opname op de lijst met aanbevelingen.