Stiglitz, professor aan de Columbia University in New York en een vroeger adviseur van president Bill Clinton zei voor het Joint Economic Committee te vrezen dat de werkloosheid verder gaat oplopen.

Daarom zijn meer overheidsuitgaven en belastingenverlagingen noodzakeljik om het probleem van de werkloosheid aan te pakken. Stiglitz roept op om het probleem met vereende krachten op een zo krachtig mogelijke manier aan te pakken.

Gebeurt dat niet, dan dreigen de fouten uit het verleden te worden herhaald. Toen werden gelijkaardige problemen te laat en niet krachtig genoeg aangepakt. Het gevolg was dat de situatie verslechterde in plaats van te verbeteren.

Het pakket van 787 miljard dollar dat door de overheid is beschikbaar gesteld om de economische groei aan te zwengelen, wordt door Stiglitz is te beperkt ervaren.

Obama mag zich volgens de professor niet in slaap laten wiegen door de daling van de werkloosheid in november. Dit effect zal van korte duur zijn, in de komende maanden kan de werkloosheid weer verder gaan lopen.

Er zijn sinds het begin van de recessie in de Verenigde Staten al 7,20 miljoen jobs verloren gegaan en het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn opnieuw aanwervingen gaan komen.

Stiglitz, professor aan de Columbia University in New York en een vroeger adviseur van president Bill Clinton zei voor het Joint Economic Committee te vrezen dat de werkloosheid verder gaat oplopen. Daarom zijn meer overheidsuitgaven en belastingenverlagingen noodzakeljik om het probleem van de werkloosheid aan te pakken. Stiglitz roept op om het probleem met vereende krachten op een zo krachtig mogelijke manier aan te pakken. Gebeurt dat niet, dan dreigen de fouten uit het verleden te worden herhaald. Toen werden gelijkaardige problemen te laat en niet krachtig genoeg aangepakt. Het gevolg was dat de situatie verslechterde in plaats van te verbeteren. Het pakket van 787 miljard dollar dat door de overheid is beschikbaar gesteld om de economische groei aan te zwengelen, wordt door Stiglitz is te beperkt ervaren. Obama mag zich volgens de professor niet in slaap laten wiegen door de daling van de werkloosheid in november. Dit effect zal van korte duur zijn, in de komende maanden kan de werkloosheid weer verder gaan lopen. Er zijn sinds het begin van de recessie in de Verenigde Staten al 7,20 miljoen jobs verloren gegaan en het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn opnieuw aanwervingen gaan komen.