Stiglitz is van mening dat de regering van president Obama een gevaarlijke gok neemt die waarschijnlijk verkeerd gaat aflopen. Het herstel van de economie is zo zwak dat deze niet in staat is om nieuwe jobs te scheppen.

Nochtans zijn er dringend maatregelen nodig om meer jobs te creëren, want momenteel zijn ongeveer 15 miljoen Amerikanen op zoek naar een baan. De underemployment in de VS bedraagt nog steeds 16,50%.

Vorige maand gingen er in de Verenigde Staten 131.000 jobs verloren, zo bleek uit de cijfers die het Labor Department afgelopen vrijdag bekendmaakte. Bovendien kwamen er in de bedrijfswereld minder jobs bij dan oorspronkelijk was gedacht.

Stiglitz wil dat de Obama-administratie zich focust op investeringen in opvoeding, infrastructuur, technologie enzovoort. Deze maatregelen kunnen de schulden helpen afbouwen en de groei van de economie op langere termijn veiligstellen.

Stiglitz is van mening dat de regering van president Obama een gevaarlijke gok neemt die waarschijnlijk verkeerd gaat aflopen. Het herstel van de economie is zo zwak dat deze niet in staat is om nieuwe jobs te scheppen. Nochtans zijn er dringend maatregelen nodig om meer jobs te creëren, want momenteel zijn ongeveer 15 miljoen Amerikanen op zoek naar een baan. De underemployment in de VS bedraagt nog steeds 16,50%. Vorige maand gingen er in de Verenigde Staten 131.000 jobs verloren, zo bleek uit de cijfers die het Labor Department afgelopen vrijdag bekendmaakte. Bovendien kwamen er in de bedrijfswereld minder jobs bij dan oorspronkelijk was gedacht. Stiglitz wil dat de Obama-administratie zich focust op investeringen in opvoeding, infrastructuur, technologie enzovoort. Deze maatregelen kunnen de schulden helpen afbouwen en de groei van de economie op langere termijn veiligstellen.