De situatie is volgens Ghosn ernstig en bijzonder moeilijk te interpreteren. Toyota signaleert anderzijds problemen in de Verenigde Staten, eveneens als gevolg van de aardbeving.

De autobedrijven blijken in de praktijk steeds moeilijker aan de onderdelen te raken die het productieproces moeten verzekeren. Heel wat fabrieken liggen stil als gevolg van de ramp.

Daarnaast wordt de productie afgeremd door het uitvallen van de elektriciteit. Takeshi Miyao, analist bij Carnorama in Tokio, is van mening dat de problemen snel opgelost kunnen worden wanneer de onderdelenproductie weer op gang komt.

De situatie is volgens Ghosn ernstig en bijzonder moeilijk te interpreteren. Toyota signaleert anderzijds problemen in de Verenigde Staten, eveneens als gevolg van de aardbeving. De autobedrijven blijken in de praktijk steeds moeilijker aan de onderdelen te raken die het productieproces moeten verzekeren. Heel wat fabrieken liggen stil als gevolg van de ramp. Daarnaast wordt de productie afgeremd door het uitvallen van de elektriciteit. Takeshi Miyao, analist bij Carnorama in Tokio, is van mening dat de problemen snel opgelost kunnen worden wanneer de onderdelenproductie weer op gang komt.