Het aandeel van de Japanse gameproducent Nintendo op de beurs van Tokio sprong vrijdag bijna 10 procent hoger. De Japanse groep beleeft zo haar beste beursweek sinds de beursgang in 1983.

Het aandeel-Nintendo schiet omhoog sinds de lancering van de smartphone-app 'Pokémon Go' iets meer dan een week geleden in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland (enkele dagen geleden gevolgd door Duitsland).

In de app moeten spelers op zoek naar Pokémon-monstertjes door gebruik te maken van gps. 'Pokémon Go' is via een omweg ook al beschikbaar in andere landen, zoals België. Hoewel Nintendo het spel niet zelf ontwikkelde - al steunde het zijn filiaal The Pokemon Company en de studio Niantic wel - vermoeden investeerders dat het ongekende succes ook het moederhuis van Mario en Pikachu vleugels zal geven.

De winst dan. Nintendo sloot vrijdag op de beurs van Tokio op 27.780 yen. Dat is bijna een verdubbeling van de waarde (+93,2 procent) in zeven handelsdagen.

Een andere blikvanger op de Japanse beurs vrijdag was Line. De berichtendienst, een concurrent voor WhatsApp, maakte er zijn beursdebuut, een dag na het debuut in New York. In de VS had het aandeel Line een winst geboekt van 27 procent, in Tokio won het 32 procent.

De beursgang van Line was de grootste beursgang in de technologiesector wereldwijd dit jaar, zo berekende het agentschap Bloomberg.

De Japanse beurs ging vrijdag voor de vijfde dag op rij hoger. De sterindex Nikkei won 0,68 procent en ging met 16.497,85 punten het verlengde weekend (maandag is de beurs gesloten) in.

De breed samengestelde Topix-index ging 0,45 procent hoger tot 1.317,10 punten. De Topix beleeft zo zijn beste week (+8,9 procent) sinds eind 2009. (Belga/BO)

Het aandeel van de Japanse gameproducent Nintendo op de beurs van Tokio sprong vrijdag bijna 10 procent hoger. De Japanse groep beleeft zo haar beste beursweek sinds de beursgang in 1983. Het aandeel-Nintendo schiet omhoog sinds de lancering van de smartphone-app 'Pokémon Go' iets meer dan een week geleden in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland (enkele dagen geleden gevolgd door Duitsland). In de app moeten spelers op zoek naar Pokémon-monstertjes door gebruik te maken van gps. 'Pokémon Go' is via een omweg ook al beschikbaar in andere landen, zoals België. Hoewel Nintendo het spel niet zelf ontwikkelde - al steunde het zijn filiaal The Pokemon Company en de studio Niantic wel - vermoeden investeerders dat het ongekende succes ook het moederhuis van Mario en Pikachu vleugels zal geven. De winst dan. Nintendo sloot vrijdag op de beurs van Tokio op 27.780 yen. Dat is bijna een verdubbeling van de waarde (+93,2 procent) in zeven handelsdagen. Een andere blikvanger op de Japanse beurs vrijdag was Line. De berichtendienst, een concurrent voor WhatsApp, maakte er zijn beursdebuut, een dag na het debuut in New York. In de VS had het aandeel Line een winst geboekt van 27 procent, in Tokio won het 32 procent. De beursgang van Line was de grootste beursgang in de technologiesector wereldwijd dit jaar, zo berekende het agentschap Bloomberg. De Japanse beurs ging vrijdag voor de vijfde dag op rij hoger. De sterindex Nikkei won 0,68 procent en ging met 16.497,85 punten het verlengde weekend (maandag is de beurs gesloten) in. De breed samengestelde Topix-index ging 0,45 procent hoger tot 1.317,10 punten. De Topix beleeft zo zijn beste week (+8,9 procent) sinds eind 2009. (Belga/BO)