Opvallend is dat de 'open interest' of het aantal uitstaande contracten op de London Metal Exchange (LME) bij alle metalen fors is toegenomen.

Deze vaststelling, gekoppeld aan de lagere prijzen, impliceert dat er relatief veel nieuwe shortposities werden ingenomen.

De prijs van een ton koper daalde met 3,7 procent en het verschil tussen de koperprijs op de LME en die op de Shanghai Futures Exchange liep opnieuw verder op.

Nikkel en lood lieten de grootste verliezen optekenen. De nikkelprijs daalde zelfs naar het laagste niveau sinds juli 2009.

Opvallend is dat de 'open interest' of het aantal uitstaande contracten op de London Metal Exchange (LME) bij alle metalen fors is toegenomen. Deze vaststelling, gekoppeld aan de lagere prijzen, impliceert dat er relatief veel nieuwe shortposities werden ingenomen. De prijs van een ton koper daalde met 3,7 procent en het verschil tussen de koperprijs op de LME en die op de Shanghai Futures Exchange liep opnieuw verder op. Nikkel en lood lieten de grootste verliezen optekenen. De nikkelprijs daalde zelfs naar het laagste niveau sinds juli 2009.