Uit cijfers van de International Nickel Study Group (INSG) bleek dat er in juli een bescheiden aanbodoverschot was van 2.000 ton. Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar was er een klein deficit van 6.000 ton.

De nikkelconsumptie nam volgens Royal Bank of Scotland in juli met 6 procent toe maar het aanbod steeg 9 procent door een stijging van de mijnproductie.

China verbruikte in juli 22 procent meer nikkel dan een jaar geleden. In de Verenigde Staten en Europa was er een achteruitgang met respectievelijk 3 en 5 procent.

Uit cijfers van de International Nickel Study Group (INSG) bleek dat er in juli een bescheiden aanbodoverschot was van 2.000 ton. Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar was er een klein deficit van 6.000 ton. De nikkelconsumptie nam volgens Royal Bank of Scotland in juli met 6 procent toe maar het aanbod steeg 9 procent door een stijging van de mijnproductie. China verbruikte in juli 22 procent meer nikkel dan een jaar geleden. In de Verenigde Staten en Europa was er een achteruitgang met respectievelijk 3 en 5 procent.