Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde daarnaast voor koerswinsten bij de Japanse exportbedrijven.

De Nikkei sloot 1,7 procent hoger op 17.768,30 punten. Sumitomo Mitsui Financial Group, de op een na grootste bank van Japan gemeten naar marktwaarde, steeg 3 procent voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalcijfers. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien.

De Shanghai Composite zakte 1,9 procent en de Hang Seng-index in Hongkong 0,5 procent, nadat was gebleken dat de winsten van de Chinese industriële ondernemingen in december opnieuw zijn afgenomen. De Kospi in Seoel steeg 0,9 procent en in Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, won de All Ordinaries 0,8 procent. (Belga/NS)

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde daarnaast voor koerswinsten bij de Japanse exportbedrijven. De Nikkei sloot 1,7 procent hoger op 17.768,30 punten. Sumitomo Mitsui Financial Group, de op een na grootste bank van Japan gemeten naar marktwaarde, steeg 3 procent voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalcijfers. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De Shanghai Composite zakte 1,9 procent en de Hang Seng-index in Hongkong 0,5 procent, nadat was gebleken dat de winsten van de Chinese industriële ondernemingen in december opnieuw zijn afgenomen. De Kospi in Seoel steeg 0,9 procent en in Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, won de All Ordinaries 0,8 procent. (Belga/NS)