De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers grepen een daling van de Japanse yen aan om aandelen van de Japanse exportbedrijven te kopen. Ook werden de luchtvaartmaatschappijen opgepikt dankzij het kelderen van de olieprijs. De Nikkei sloot 1,2 procent hoger op 17.459,85 punten.

Het besluit van oliekartel OPEC om het productieniveau te handhaven zorgde voor een forse daling van de olieprijzen. Luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA), die profiteert van de goedkopere brandstof, behoorde tot de sterkste stijgers in Japan met een plus van ruim 7 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een wisselend beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,6 procent door forse koersverliezen onder de Australische energieproducenten. In Seoel daalde de Kospi 0,1 procent na een onverwachte afname van de industriële productie in Zuid-Korea. (Belga/NS)

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers grepen een daling van de Japanse yen aan om aandelen van de Japanse exportbedrijven te kopen. Ook werden de luchtvaartmaatschappijen opgepikt dankzij het kelderen van de olieprijs. De Nikkei sloot 1,2 procent hoger op 17.459,85 punten. Het besluit van oliekartel OPEC om het productieniveau te handhaven zorgde voor een forse daling van de olieprijzen. Luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA), die profiteert van de goedkopere brandstof, behoorde tot de sterkste stijgers in Japan met een plus van ruim 7 procent. Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een wisselend beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 1,6 procent door forse koersverliezen onder de Australische energieproducenten. In Seoel daalde de Kospi 0,1 procent na een onverwachte afname van de industriële productie in Zuid-Korea. (Belga/NS)