Nikkei sluit week af lichtjes in de plus

© REUTERS

De beurs in Tokio heeft de week afgesloten met een lichte positieve noot. De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 17.197,73 punten.

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag licht hoger gesloten. De sterke koerswinsten op Wall Street, de hoop op steunmaatregelen in Europa en een stabilisatie van de olieprijs boden steun aan de handel.

Beleggers deden het verder rustig aan in afwachting van het officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei eindigde 0,2 procent in de plus op 17.197,73 punten. Het was de derde winstbeurt op rij. De Japanse beurs verloor desondanks in de eerste handelsweek van het jaar 1,5 procent.

Bij de bedrijven klom zwaargewicht Fast Retailing 8 procent. Beleggers waren tevreden over de kwartaalcijfers die de eigenaar van de kledingketen Uniqlo een dag eerder naar buiten bracht.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen stevige winsten zien. De All Ordinaries in Sydney won 1,6 procent onder aanvoering van de oliebedrijven. De Hang Seng-index in Hongkong steeg 1,3 procent en de Kospi in Seoel klom 1,1 procent. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content