In Azië is het beeld van de aandelenmarkten dus positiever. Zo was er volgens ABN Amro op de Japanse beurs bijna sprake van een feeststemming na de klinkende verkiezingsoverwinning van de oppositie. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen voor de economie.

De Nikkei index is met een sterke opmars bezig. Vorige week sloot de index voor het eerst in ruim acht maanden boven de 10.000 puntengrens. Medio november bereikte deze index nog een dieptepunt van 8.600.

Voor Europese beleggers is dit echter minder mooi dan het lijkt. De Japanse yen is tegelijkertijd namelijk flink verzwakt, waardoor er in euro's weinig van de winst overblijft. De zwakkere (of beter gezegd: minder sterke) yen is echter wel positief voor Japanse exportbedrijven.

In Azië is het beeld van de aandelenmarkten dus positiever. Zo was er volgens ABN Amro op de Japanse beurs bijna sprake van een feeststemming na de klinkende verkiezingsoverwinning van de oppositie. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen voor de economie. De Nikkei index is met een sterke opmars bezig. Vorige week sloot de index voor het eerst in ruim acht maanden boven de 10.000 puntengrens. Medio november bereikte deze index nog een dieptepunt van 8.600. Voor Europese beleggers is dit echter minder mooi dan het lijkt. De Japanse yen is tegelijkertijd namelijk flink verzwakt, waardoor er in euro's weinig van de winst overblijft. De zwakkere (of beter gezegd: minder sterke) yen is echter wel positief voor Japanse exportbedrijven.